Hayat bilgisi dersinde sağlıklı hayat konusunu işledik. Yiyecek ve içecekler satın alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğrendik.
Hayat Bilgisi Sağlıklı Hayat Ders Planı
- Dersin adı: Hayat bilgisi
- Sınıf: 3.sınıf
- Ünite-Konu: Sağlıklı Hayat
- Süre: 40 dk.
- Kazanım: Yiyecek ve içecekler satın alınırken bilinçli tüketici davranışları gösterir.
Yöntem ve teknikler
Yiyecek satın alınan yer, ürünün rengi, şekli, kokusu son kullanma tarihi ve içeriklerine dikkat edilerek alış veriş üzerinde durur.
Öğretme öğrenme yöntem ve teknikler: İstasyon tekniği, Soru-cevap
Kullanılan materyaller
Slayt, istasyon tekniği için karton, boya kalemleri, günlük hayatta çok tüketilen yiyecek ve içecekler.Öğrenme-öğretme teknikler
Dikkat çekme
Öğretmen elinde günlük hayatta kullandığı ürünler ile sınıfa girer.Güdüleme
Öğretmen ‘’Bu ders günlük hayatta çok karşılaştığımız ve sağlımızı ilgilendiren çok önemli bir konu öğreneceğiz’’ der.Derse geçiş
Sınıf “U” düzenindedir. Öğretmen slaytı açar. Sınıf hazır olduğunda öğretmen öğrencilere sırasıyla slayttaki soruları sorar ve aldığı cevapları tahtaya yazar. Bilinçli tüketici kavramını açıklar ve öğrencilere defterlerine yazması için süre verir. Bilinçli alışveriş yaparken nelere dikkat edileceği slayt eşliğinde gösterilir. Özelliklerin deftere yazılması için süre verilir.Pekiştirme
Öğretmen getirdiği materyalleri öğrencilere dağıtır. Öğrendikleri bilgiler doğrultusunda ürünlerin sağlıklı olup olmadıklarını inceler, yorumlar yapılır. Konu eksikliği varsa bu aşamada tamamlanır. Konuyla alakalı etkinlik tahtada yapılır.Değerlendirme
Sınıf istasyon tekniği yapılacak şekilde düzenlenir. 1’den 4’e kadar sayarak öğrenciler gruplandırılır. 1. Numarayı alanlar birinci gruba 2. numarayı alanlar ikinci gruba… şeklinde gruplara ayrılırlar. Sınıf mevcuduna göre istasyon sayısı arttırılabilir. Her gruba istasyon süresi olarak 5 dakika verilir. İstasyon sabit kalıp öğrenciler ise "çuf çuf " sesi çıkartarak tüm istasyonları dolaşırlar. Çıkan ürünler tahtaya asılır. Gönüllü öğrenciler tarafından okunur ve tartışılır. Ana fikir toparlanır. Ödev verilip ders sonlandırılır.
Hayat bilgisi dersi geri dönüşüm konusu
ders planı ile ilgili görüşlerinizi yorum yaparak bize bildirebilirsiniz.
Güzel ve faydalı bir içerik olmuş :)
YanıtlaSilYine çok faydalı bir makale emeğine sağlık 👏🏻👏🏻👏🏻
YanıtlaSilİlkokulda bu tarz bilgilereyer verilmesi ne hoş. Teşekkürler bilgiler içşn🤗
YanıtlaSilNe güzel bilgiler paylaşıyorsunuz. Geleceğin öğretmenlerinden bu paylaşımları görmek çok keyifli gerçekten. Mesleğinizi başarıyla yapacağınızdan hiç şüphem yok. :)
YanıtlaSilBenim kızda üçe gidiyor tam bizlik
YanıtlaSilYusuf bey bu sitede tam kızımıza uygun öğrenme metodları bulunuyor okulda anlamazsa siteden yardım alıp ona ogretebilirsiniz.
SilBilgilendirme için teşekkürler
YanıtlaSilYine harikalar yaratmışşınız.
YanıtlaSilbilinçli tüketici olmak gerçekten çok önemli. aslında bana kalırsa tüketici olmak sakıncalı bir durum, maalesef ki günümüzün dünyasında tüketici olmamak elde değil. umarım yeni nesiller çok daha bilgili yetişir.
YanıtlaSilİstasyon tekniği çok keyifli bir uygulama ve ders planında da var. Bu teknikle edinilen bilgiler daha kalıcı oluyor.
YanıtlaSilGüzel ve alıcı anlatımınız olmuş eminim çok fayda sağlayacaktır.
YanıtlaSilİlkokulda bu tarz bilgilere yer verilmesi ne kadar güzel. Çocuklarımız inşallah bizi daha ileri seviyelere taşır
YanıtlaSilNe yaparsanız yapın aşkla yapın sözünü çok severim. Sizin gibi idealist öğretmenlere hayranım. Başarılarınızın devamını dilerim.
YanıtlaSilDaha şimdiden diğer ders planı paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.Bizlere değişik fikirler yöntemler sunduğunuz için teşekkürler.
YanıtlaSilMerhabalar,sizi yeni keşif ettim.Faydalı içerik ile dolu blogunuzu sevdim.Takip ve izlemeye aldım.Bana da beklerim(tariflimutfak/sibelinyemekleri/incilay).Başarılar dilerim.
YanıtlaSilTam öğretmenler sayfası planlar falan harikasınız.
YanıtlaSilÇok faydalı bildiler veriyorsunuz teşekkür ediyorum
YanıtlaSilYine güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık
YanıtlaSil