Şifalı Bitkiler Nelerdir?

Aloe vera: En çok bilinen şifalı bitkiler arasındadır. Kullanım alanları güneş yanıklarının tedavisinde ve yanık gibi deformasyonlarda oldukça etkilidir.

Şifalı Bitkiler

Şifalı Bitkiler Nelerdir? 

Aloe vera 

En çok bilinen bitkiler arasındadır. Kullanım alanları güneş yanıklarının tedavisinde ve yanık gibi deformasyonlarda oldukça etkilidir. İçerdiği vitaminler, mineraller bakımından insanlık için oldukça önemli bir bitkidir. Aloe vera bitkisinin bu kadar önemli olmasını sağlayan kabuk bölümünün hemen iç tarafında bulunan renksiz jeldir. Peki bu jel nasıl kullanılır? Yaprakları ortadan ikiye ayrılabilir ya da blenderden geçirebilirsiniz. Çok fazla suyu sevmeyen bir bitkidir. Sadece toprağı kuruduğunda sulanması yeterli olacaktır.


Kızılcık Suyu

Bu bitkinin en çok kullanım alanı boşaltım sistemi sorununu çözmektir. İçin de çok fazla C vitamini barındır. Bakteriyel enfeksiyonları tedavi edici özelliği olmasından hastalığın iyileşmesini sağlar. Ayrıca böbrek taşı oluşumunu engeller. Tümöre karşı etkili bir bitkisidir. Bu küçük meyler kanserojenlerin yayılmasını engellediği gibi büyümesini de durdurur. Boşaltım sistemine yardımcı olduğundan dolayı obezite ye karşı yapılan mücadelede de etkilidir. Yağlı birikintilere etkisi olan organik asit içerir. Günümüzde kalp rahatsızlığı her yaşta görülebilecek bir hastalık türüdür. Bu hastalığa yakalanmak istemeyenlerin kızılcık suyunu bolca tüketmeleri gerekir. K vitaminin içermesi sebebiyle kemik gelişimine etkisi büyüktür.

Ekinezya

Kullanımında hiçbir yan etkisi yoktur. Yaraların iyileştirilmesinde kullanılabilir. Hastalıklardan hızlı kurtulmamızı sağlayan ve bağışıklık sistemi güçlendiren bir bitkidir. Öksürük ve boğaz ağrısından ekinezya bitkisi sayesinden kolayca kurtulanlar vardır. Bu bitkinin hem kökleri hem de çiçekleri kullanılmaktadır. İçerdiği vitaminler A, B2, C ve E’dir. Bitki çayı kullanımının yanı sıra tablet olarak da kullanılabilmektedir. Gelelim ekinezya çayının demlenmesine 1 tatlı kaşığı kadar kurutulmuş ekinezya bitkisini 1 su bardağı sıcak suyun içerisine ilave edin. 8-12 dakika kadar bekletin. (Ağzı kapalı bir şekilde). Süzdükten sonra için. Afiyet olsun.
Not: Bu çayı 2-3 fincan olarak tüketebilirsiniz fakat 10 günden fazla tüketilmesi önerilmez.

Siyah yılan kökü

Bu bitkiyi genellikle menopoz dönemine giren kadınlar kullanır. Sinirlerin gevşemesine yardımcı olur. Ayrıca bu muhteşem bitki adet döneminde oluşan ağrı ve kramplara iyi gelmektedir. Yararları bunlardan ibaret değildir. Diğer faydaları baş ağrılarına, kas ağrısı ve spazmlara iyi gelmektedir.

Günlük

Birkaç farklı ismi vardır. Sığla olarak da bilinmektedir. En bilinen özelliği ishal ve solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği bilinmektedir. Obezite, kolesterol ve bel ağrıları gibi hastalıkların tedavisinde önemli rol oynar. Balgam söktürücü özelliğine sahiptir. Antibiyotik tedavisi önerilmeyen veya bu tedaviden fayda göremeyecek hastalar tercihlerini günlük bitkisinden yana kullanabilirler. Günlük yara üzerine sürülerek yaraların hızlı iyileşmesini sağlar. Hafızanın gelişmesinde etkilidir. Günlük yağını sulandırılıp bir pamuk ile cildinize uygularsanız cildinize ferahlık verir. Hamile bayanların, emziren annelerin ve 3 yaşından küçük çocukların kullanması önerilmemektedir. Fazla kullanılması zararlı olabileceğinden yeteri kadar kullanılmalıdır.

Papatya

Genel olarak çayı yapılan bir bitkidir. Bağırsaklarda oluşan sorunların tedavisinde kullanılmaktadır. Uyku problemi çekenlerin de kullandığı bir bitkidir. Bu bitkinin ulaşımı oldukça basittir. Ana vatanı Türkiye'dir.  Haziran-Ağustos aylarında toplanarak kurutulur. İştah açıcılık, solucan düşürme, Hazmı kolaylaştırma gibi faydaları da vardır. Kullanımına gelecek olursak iki kahve kaşığı papatya çiçeğini demliğe koyunuz. Üzerine 300-400 ml sıcak su ilave edilerek 5-10 dakika kadar bekleyin. Süzerek içiniz.

Hayıt ağacı

Hamilelik döneminde asla kullanılmaz. Menstrual dönemi düzenler ve hormon salgılanmasına yardımcı olur. Batı ve güney Anadolu’da yetişen bir ağaçtır. Aynı zamanda beş parmak otu olarak da bilinir. Akrep ve arı sokmasına faydalıdır. Dokuları kanserden korur. Anne sütünü arttırır. Hazımsızlığı giderir. Mide ve bağırsak gazlarını gidermede rol oynar. Kullanımı şu şekildedir: Tohumu hafifçe ezin ve kaynar suya dökün 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. Süzün ve tüketin.

Kahve

Kafein içermesinden dolayı beslenme uzmanları tarafında pek önerilmese de yapılan araştırmalara göre günde 1 fincan kahve içilmesi gerekir. Aşırı tüketilirse mide rahatsızlığı yüksek tansiyon ve kalp hastalıklarını tetikleyebilir. Peki yararları nelerdir?
Kadınlarda depresyon riskini azaltır. Beyni korur. Aynı zamanda dikkati ve konsantrasyon kabiliyetinin arttırır.

Çuha çiçeği yağı

Kolesterolün düşmesinde önemli bir bitkidir. Sindirim sistemi bozuklukları ve solunum yolu şikayeti olanların tercih ettiği bir bitkidir. Ülkemizde doğu Anadolu bölgesinde yetişen bir bitkidir. Başka isimlerle de anılmaktadır. Bahar çiçeği, eşek otu, ayı kulağı gibi. Bahar aylarında çiçek açar. Sedef hastalığına da iyi gelir. Kanın pıhtılaşmasını engeller.  Çok aşırı tüketilmemesi durumunda bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Gümüş düğme


Çok şiddetli geçen ağrılara ve migren tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Yüksek ateşi düşürür. Doku ve eklemlerde oluşan iltihapları azaltır. Hamilelerin kullanması önerilmez.

Her bitkinin gereğinden fazla kullanılması önerilmez. Her hangi bir sağlık probleminde ilk önce bilimsel tıbba başvurmak en doğrusudur.

YORUMLAR

BLOGGER: 7
  1. Ödevlerimde yardımcı oldunuz teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Güzel ve faydalı bir yazı olmuş elinize sağlık, içlerinde hiç duymadıklarımız da var :)

    YanıtlaSil
  3. Bu güzel ve faydalı yazı için teşekkürler. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Günlük ilgimi çekti. Ben onu yalnızca tütsü olarak kullanılıyor biliyordum. Demek başka faydaları da varmış. Aslında bitki çaylarını zaman zaman içmek lazım. Hastalıklardan korunmak için faydalı oluyorlar. Bilgi dolu bir paylaşım olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Doğru ve dozajında kullanıldığı sürece bitkiler şifa dağıtır. Bazen hangi bitkileri ne zaman ve hangi bitkilerle karıştıracağımızı bilemyiz ki bu durumda bizi bekleyen şifa olmaktan çıkar. Özellikle Aloe Vera vücut için çok yararlı bir bitki. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. Fovori çaylarından ekinezya ve gümüş düğme çok faydalı ve etkili bitkiler

    YanıtlaSil
  7. bir çok şifayı bitkilerde bulabiliyoruz ne güzel

    YanıtlaSil

Ad

1. sınıf,15,2. sınıf,5,3 Boyutlu Şekiller,1,3. sınıf,9,4 işlem,1,4. boyut,1,4. sınıf,5,5E Modeli,8,5E Modeli Ders Planı,8,Açı Çeşitleri,1,Açılar,1,ağırlık,1,aile,1,akran,1,aktar,2,apollo 12,1,asteroit,1,astral,1,astral seyahat,1,astral seyahat teknikleri,1,astroloji,1,ay,1,ay olmasaydı,1,Aydınlatma,1,beden,1,Beden Eğitimi,3,Beden Eğitimi ve Oyun Öğretimi,3,besin,1,Bilim,9,Bira Mayası,1,Birlik,1,bitki,2,böbrek,1,böbrek taşı,1,Böbrek Taşı Nedir?,1,Bölme,1,Çarpma,2,çekim gücü,2,çekim kuvveti,1,çevre,1,Çıkarma,1,çocuk eğitimi,1,çöp değiliz,1,Deneyler,1,denge,1,Deprem,1,ders planı,24,diyaliz,1,Doğal Afetler,1,Doğal Sayılar,2,Drama,3,Duygu Maskesi,1,Duygular,1,dünya,1,Dünya'nın dönüşü,1,Dünya'nın Yapısı,1,ebeveyn,1,Eğitim,37,Eğitsel Oyunlar,3,Ekvator,1,empati,1,endüstri 4.0,1,Eşlik,1,Fare Yuvası,1,Fen Bilimleri,8,Fermantasyon Deneyi,1,g harfi,1,g sesi,1,gaz birikimi,1,Geometrik Cisimler,1,geri dönüşüm,2,geri dönüşüm etkinlikleri,1,geri dönüşüm konusu,1,gökyüzü,1,Görsel Sanatlar,1,h harfi,1,h sesi,1,harf,1,harf küpü,1,harf küpü materyali,1,harf öğretimi,5,hayat,1,hayat bilgisi,4,Hayata Dair,1,Hayata Dair Sözler,1,hece,1,Hece Küpü,1,hece küpü materyali,1,huzur,2,hüzün,1,ı harfi,1,ı sesi,1,ışık yılı,1,İlk Okuma Yazma,5,kanser,1,Kara delik,1,Karışım,1,Karışımlar,1,kütle,1,Levhalar,1,Maddenin Halleri,1,Maddeyi Niteleyen Özellikler,1,Mantar,1,Matematik,11,materyal,13,materyal tasarım,8,Mayalanma,1,meditasyon,1,merkez,1,Mevsimler,1,mutluluk,2,nasıl olmalı,1,Nasıl Oluşur?,1,newton,1,Onluk,1,Onluk Birlik,1,ot,2,Oyun,3,Oyun Öğretimi,3,Oyun Örnekleri,3,Örüntü ve Süslemeler,1,p harfi,1,p sesi,1,Paket Oyunu,1,Pangea,1,Petrol,1,petrolün önemi,1,rahatlama,1,robot,1,robotlar,1,Rüzgarlar,1,Saf Madde,1,Saf Madde ve Karışım,1,Saf Madde ve Karışımlar,1,Sağlık,3,sağlıklı hayat,1,sanayi,3,Ses,1,ses kirliliği,1,ses öğretimi,5,Ses Şiddeti,1,Ses Teknolojileri,1,Ses Titreşimleri,1,Sesin İşitmedeki Rolü,1,spiral,1,Susuzluk,1,şifalı bitkiler,1,şifalı otlar,1,Takvim,1,Takvim Materyali,1,taş,1,tedavi,3,teknoloji,2,Toplama,1,Trafik Güvenliği,1,Trafik Işıkları,1,Trafik Levhaları,1,Trafik Maketi,1,Tsunami,1,Türkçe,2,Uzamsal İlişkiler,1,uzay,2,uzay boşluğu,1,uzayda zaman,1,Uzunlukları ölçme,1,Varlıkların Hareket Özellikleri,1,yapay zeka,2,Yaşam,2,yer çekimi,1,yıldız,1,yıldız sistemi,1,z harfi,1,z sesi,1,zaman bükülmesi,1,Zaman ölçme,1,
ltr
item
Bilgibirlik: Şifalı Bitkiler Nelerdir?
Şifalı Bitkiler Nelerdir?
Aloe vera: En çok bilinen şifalı bitkiler arasındadır. Kullanım alanları güneş yanıklarının tedavisinde ve yanık gibi deformasyonlarda oldukça etkilidir.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjN8d-9RPL0gOhPeCZsdRsoAm4AoTnlSHxIVjYdO8ALTeH796ygNiN6TYBGw9p4gPuebdnQmEriqyS3I24U9ufJJMQ0XlbGlNQxZWoQeyBedMVw-60MY8GeuK2uxGp0cklfmDeI6ZX6umQJ/s1600/%25C5%259Eifal%25C4%25B1+Bitkiler.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjN8d-9RPL0gOhPeCZsdRsoAm4AoTnlSHxIVjYdO8ALTeH796ygNiN6TYBGw9p4gPuebdnQmEriqyS3I24U9ufJJMQ0XlbGlNQxZWoQeyBedMVw-60MY8GeuK2uxGp0cklfmDeI6ZX6umQJ/s72-c/%25C5%259Eifal%25C4%25B1+Bitkiler.jpg
Bilgibirlik
https://yasamadairar.blogspot.com/2018/11/sifali-bitkiler.html
https://yasamadairar.blogspot.com/
https://yasamadairar.blogspot.com/
https://yasamadairar.blogspot.com/2018/11/sifali-bitkiler.html
true
9222046224268905795
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Devamı Reply İptal Delete By Ana Sayfa PAGES YAYINLAR View All BENZER YAYINLAR ETİKET ARCHIVE SEARCH ALL POSTS İsteğinizle eşleşen bir yayın bulunamadı Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy