Çocuk Eğitimi Nasıl Olmalı. Çocuğunuza vereceğiniz en önemli şey sevgi ve ona ayırdığınız zamandır. 6-10 yaş arasında ki bir çocuğun teknolojiye ihtiyacı çok fazla yoktur.
Çocuk Eğitimi Nasıl Olmalı
Çocuğunuza vereceğiniz en önemli şey sevgi ve ona ayırdığınız zamandır. 6-10 yaş arasında ki bir çocuğun teknolojiye ihtiyacı çok fazla yoktur. Bu yaşlardaki çocuğun ihtiyacı olan daha önemli şey ise ailesi ile vakit geçirmektir. Çocuğunuza ilgi sadece onu korumak değildir. Uyku düzeninden tutunda o gün neler öğrendiğine, okulda neler yaşadığına, gününün nasıl geçtiğine dair her şeyi ile ilgilenmelisiniz.Çocuklarınıza iş yaptırmaktan kaçınmayın. Ona küçük sorumluluklar vererek ona bir birey olduğunu hissettirin. Alışverişe çıkarken ona bir çanta verin. Birkaç bir şey almasını isteyin ve o işi başarmasını izleyin. Kendine güvenmeyi yavaş yavaş öğrenecektir. Mesela otobüs yolculuklarında ona da bilet alın. Paylaşın örneğin. Beraber yemek yapın, yemek yapmanın çokta kolay bir şey olmadığını her istediğinde yemeğin hazır olamayacağını anlamasını sağlayın.
Önemli bir işi başardığında pahalı hediyelerden kaçının. Bazen bir aferin demek veya sarılmak ona kendini daha iyi hissettirebilir. Yeri geldiğinde hayır demeyi bilin. İzin verme ile kısıtlama arasındaki dengeyi sürekli koruyun. Örneğin evde televizyon izleme saati belirlediniz ve bu saati geçti. Gelip televizyonu kapatmak yerine yarın ki saatinden kısmak onun bu davranışını söndürmesin de daha etkilidir.
Çizginizden çıkmayın. Örneğin beraber markete gittiğinizde, orada gördüklerini ısrarla isteyebilir. O gün yanımda para yok alamam dediniz ve konuyu kapattınız. Başka bir gün tekrar aynı durumlar karşılaştınız. Yine aynı şekilde param yok alamam dediniz fakat bu sefer daha da ısrar etti ve almak zorunda kaldınız. Çizginizden çıktığınız da artık çocuk param yok deseniz bile artık size inanmayacaktır. Eğer her durumda aynı şeyi söylerseniz artık alışıp ısrar etmeyi keser.
Çocuklar açlığı bilmedikleri için açların halinden anlamıyorlar. Elleri yanmasın diye ocak yaktırmıyoruz, elleri kesilmesin diye bıçak tutturmuyoruz. Çocuklarımız hissedemiyor hayatı, üşümeyi hissedemedikleri için üşüyenlerin halinden anlayamıyorlar. Onlara her şeyi kolayca ulaştırdığımız için zorluk nedir bilmiyorlar. Burada anne ve babaya düşen görevler onlara hayatı öğretmek olmalıdır. Onlara para kazanmanın zorluğunu, yemek yapmanın zorluğunu ve bazı zorlukları onların da çocuk olduğunu unutmayacak şekilde hissettirmemiz gerekiyor.
Benim de çocuklarım var çok kavga ediyorlar surekli kurallar koyarak onları kavga ettirmemeye çalışıyorum acaba yanlış mı yapiyorum? Şimdiden teşekkür ederim.
SilÖğretmen adayı olarak bilgilerinizi çok faydalı buldum 👍🏼
SilÇok faydalı bir yazı olmuş,çok şey kattı.Başarılarınızın devamını dilerim,emeginize sağlık..
SilNe kadar güzel bilgiler bunlar teşekkür ediyorum
SilÇok güzel bir yazı olmuş, öneriler çok güzel. Elinize sağlık.
SilEmeğinize sağlık, faydalı bir paylaşım yapmışsınız yine. Keyifle okudum. Teşekkürler.
SilZamane çocuklarını aileler bence çok şımartıyor. Genelde az gördükleri için çocuklarını çalışma hayatından dolayı.
Sil