1. Sınıf P Sesi Öğretimi Ders Planı

"P-p" sesini 1. sınıf öğrencileriyle birlikte materyaller yardımıyla eğlenceli bir şekilde öğrendik.

1. Sınıf P Sesi Öğretimi Ders Planı

1. Sınıf P Sesi Öğretimi Ders Planı 

Türkçe dersi p sesi öğretimi ders planı ile ilgili görseller planın sonunda yer almaktadır. 

I. Biçimsel Bölüm 

  • Ders: Türkçe 
  • Ünite: Ses Esaslı İlk Okuma Yazma 
  • Konu: "P" harfi 
  • Süre: 40 dakika 
  • Sınıf: 1. Sınıf 

Yöntem ve teknikler 

Buluş yoluyla öğrenme, drama, aktif öğrenme, sesli okuma etkinliği

Kaynak, Araç-Gereç, materyaller

“P” harfi ışıklı tablo, hecelerden yapboz, peçete, üzüm, kitap ayracı palyaço kostümü

Hedefler

1) İlk okuma yazmaya hazırlık
  • Dinleme eğitimi çalışmaları
  • Parmak el ve kol kaslarını geliştirme çalışmaları
  • Boyama ve çizgi çalışmaları
2) İlk okuma yazmaya başlama ve ilerleme
  • Sesi hissetme, tanıma ayırt etme
  • Harfi okuma ve yazma
  • Harflerden heceler, hecelerden kelimeler, kelimelerden cümleler oluşturma
  • Metin okuma
3) bağımsız okuma ve yazma hedeflenmiştir.

II. Dersin İşleniş Bölümü

A. Hazırlık/Giriş Etkinlikleri  (Yaklaşık 1/4 süre)

Dikkat Çekme (Konuya Yöneltme)

Öğretmen sınıfa dikkat çekici materyallerle gelir ve öğrencilerin dikkatini çeker

Gözden Geçirme

Öğretmenin öğrencilere daha önceki öğrenilen harfleri sorarak öğrenilip öğrenilmediğini kontrol etmesi.

Hedef-Davranışı Söyleme

Öğretmenin ; ‘P’ sesini tanıma daha önceki seslerle birleştirerek heceler oluşturma, hecelerden kelimeler kelimelerden cümleler cümlelerden metin oluşturmayı öğreneceğiz demesi.

Geçiş-Açıklama

Öğretmen ‘Günaydın çocuklar bugün nasılsınız?’ diye sorarak derse başlar çocuklardan cevap aldıktan sonra ‘Evet çocuklar bugün size bir hikaye okuyacağım ama bu hikayenin son sayfası kopmuş bu yüzden herkes beni dikkatlice dinlesin’ der ve öğrencilerin gözlerini kapatarak sıranın üzerine kapanmasını ister.

B. Geliştirme-Sunu/Geliştirme Etkinlikleri

Öğretmen hikayeye başlar. ’Pelin ile Köpeği Pamuk Pelin, upuzun saçları olan yeşil gözlü bir kızdı. Pandaları çok sever peluş papağanı olmadan uyuyamazdı. Bunların yanında köpeği pamuğu da pek severdi. Bir gün pamukla kendi kurdukları parkta oynarken annesi geldi ve hep beraber parka gideceklerini söyledi. Pelin hemen eve koşup ponponlu patiklerini ve paltosunu giyerek annesinin yanına gitti. Annesiyle pazardan patates, patlıcan, turp ve pancar aldılar. Pamuk içinde küçük bir poşete mama koydurdular. Sonra evlerine dönerken Pelin annesine biraz parkta oynamak istediğini söyledi. Annesi Pelin’i kırmadı. Pelin parkta pamuk ile pinpon topuyla oynarken birden karşılarına onları çok heyecanlandıran bir şey çıkmış. ’ Ve öğrencilerinden gözlerini açmalarını ister bu sırada içeriye palyaço kostümlü birisi gelmiştir. Öğretmen öğrencilerine ‘P’ sesinin öğrenileceğinden bahseder ve ‘P’ sesini doğru çıkarabilmeleri için palyaçoyu dikkatlice izlemelerini ister. Bu sırada peçeteler dağıtılır. Ve ‘P’ sesi palyaçoyla birlikte çıkarırlar ve palyaçonun oynatacağı oyunla(ek 1) sesi tanımaları test edilir. Ve palyaçoya veda ederler. Öğretmen video izlettikten sonra tahtada yönleriyle ‘P’ sesini yazdırır. Işıklı ‘P’ tablosuyla yönler pekiştirilir ve havada yazılır. Öğretmen kuru üzümleri dağıtır. Öğrenciler bu üzümlerle ‘P’ sesini oluştururlar. Defterlerine yazdırdıktan sonra önceden öğrenilen harflerle öğretmen tahtada bir hece oluşturur ve öğrencilerde gelip tahtada hece oluştururlar. Hecelerden sonra kelimeler oluşturulur ve tahtada kelime etkinliği(ek 2) yapılır. Etkinlik sonunda oluşturulan kelimelerden cümleler oluşturulması istenir. Ve tahtaya yazdırılır. Daha sonra dağıtılan etkinlik kağıtlarından metin okutulur ve metin kurmayla ilgili etkinlik yapılır. Öğrencileri 10 gruba ayırarak masalı tamamlamaları ve bunu sınıfta canlandırmaları istenir.

C. Sonuç Etkinlikleri

Özetleme

Öğretmenin video, hikaye ve tahtadaki materyaller üzerinden ‘P’ harfi ile ilgili derste öğrendikleri yeni bilgilerin üzerinden geçer ve üzerinde durulması gereken önemli yerleri bir kez daha anlatarak konuyu toparlar.

Ödev

Gazetenin herhangi bir sayfasındaki ‘P’ sesi içeren kelimeleri kesip onunla ilgili bir cümle kurup defterlerimize yazalım ve etkinlik kağıtlarımızı yapalım.

Tekrar Güdüleme

Öğretmen, öğrencilere ödevini yapana bir hediye vereceğini söyleyerek onları teşvik eder.

III. Değerlendirme (Sınama Durumu) Bölümü

Ders bitiminde, öğretmen öğrencilere dersin anlatımında kullandığı materyallerini gösterip anlattıklarıyla ilgili sorular sorarak öğrencilerin anlama düzeylerini kontrol eder. Bu sorular harfi göstererek “Elimdeki harf nedir?” “Bu harf nasıl yazılır?” Diye sorular sorar. Eğer öğrenciler sorulan bu sorulara cevap veremiyorsa özetleme kısmına geri dönülür. Öğrencilerin soru işaretleri giderilir.

Ek 1: Oyun palyaçonun çıkarmayı öğrettiği sesi (‘P’) nerede olduğunu hissettiklerini sormaya yöneliktir. Öğrenciler çember olurlar ve sesi başta hissediyorlarsa sağ elleriyle kendi sol bacaklarına sol elleriyle arkadaşının sağ bacaklarına vururlar. Ortada hissediyorlarsa kendi bacaklarına vururlar. Eğer sonda hissediyorlarsa sol elleriyle kendi sağ bacaklarına sağ elleriyle de arkadaşlarını sol bacaklarına vururlar. Öğretmen bir kelime okur ‘pasta’ burada ses başta hissedilmektedir. Öğrenci sol tarafına vurur.

Ek 1.1 Öğrenciler öğretmenin okuduğu sesi başta hissediyorlarsa sol ellerini sonda hissediyorlarsa sağ ellerini eğer ortada hissediyorlarsa iki ellerini havaya kaldırırlar. Bu oyun 8 kere tekrarlanır.

Ek 2

1. Sınıf P Sesi Öğretimi Ders Planı

1. Sınıf P Sesi Öğretimi Ders Planı

Materyal Fotoğrafları

1. Sınıf P Sesi Öğretimi Ders Planı

1. Sınıf P Sesi Öğretimi Ders Planı

1. Sınıf P Sesi Öğretimi Ders Planı

1. Sınıf P Sesi Öğretimi Ders Planı

1. Sınıf P Sesi Öğretimi Ders Planı

Türkçe dersi p sesi öğretimi ders planı ile ilgili görüşlerinizi yorum yaparak bize bildirebilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 12
  1. Ögretme metodunuz harika P sesi için kullandığınız ürünler akılda kalıcı su ısıklı p harfi çocuklar için ilgi çekici olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar cahil kalmışım her harfin bir öğrenme metodu var

    YanıtlaSil
  3. P sesi öğretim metodu gerçekten önemli detayları içeriyor. Bu şekilde öğrenciler çok daha hızlı ve etkili şekilde öğrenebilirler. Teşekkürler bu değerli çalışmalarınız için.

    YanıtlaSil
  4. P sesi öğretimi çok eğlenceli görünüyor. Öğretmeye yönelik yöntemler ilgi çekici . Teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  5. P sesi öğretimi p sesini öğrenenlere faydalı olcaktır teşekkürler herkes okuma yazmayı öğrensin ne güzel

    YanıtlaSil
  6. P sesi öğretimi ders planında özellikle yapboz ve ışıklı p harfi etkinlikleri çok güzel olmuş. Oldukça ilgi çekici ve akılda kalıcı...

    YanıtlaSil
  7. 1. Sınıflar için her harf çok önem taşıyor. P harfi de 1. Sınıf öğrencileri için önemli harflerden bir tanesidir. P harfinin yazarken b harfi ile karıştırıyorlar. Burada eğitimcinin öğrencilere harfleri güzel olarak açıklaması ve öğretmesi gerekiyor. Bu konuda eğitimcilere ışık tutan bir yazı yazmışsınız. sizlere teşekkür ediyor ve bloğunuzu takip etmeye devam ediyorum.

    YanıtlaSil
  8. emeğinize sağlık p sesi zor gerçekten

    YanıtlaSil
  9. Emeğinize sağlik kim hazirlafiysa boyle yaratici ufuk açacak şeylere ihtiyacimiz vardi teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  10. Emeğinize, yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Yine çok faydalı bir etkinlik teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  12. plânınız çok güzel olmus. yalnız sesi hissettirme bölümünde sesin nerede olduğu bulma oyunu oynatmak ne kadar doğru pek anlayamadı

    YanıtlaSil

Ad

1. sınıf,15,2. sınıf,5,3 Boyutlu Şekiller,1,3. sınıf,9,4 işlem,1,4. boyut,1,4. sınıf,5,5E Modeli,8,5E Modeli Ders Planı,8,Açı Çeşitleri,1,Açılar,1,ağırlık,1,aile,1,akran,1,aktar,2,apollo 12,1,asteroit,1,astral,1,astral seyahat,1,astral seyahat teknikleri,1,astroloji,1,ay,1,ay olmasaydı,1,Aydınlatma,1,beden,1,Beden Eğitimi,3,Beden Eğitimi ve Oyun Öğretimi,3,besin,1,Bilim,9,Bira Mayası,1,Birlik,1,bitki,2,böbrek,1,böbrek taşı,1,Böbrek Taşı Nedir?,1,Bölme,1,Çarpma,2,çekim gücü,2,çekim kuvveti,1,çevre,1,Çıkarma,1,çocuk eğitimi,1,çöp değiliz,1,Deneyler,1,denge,1,Deprem,1,ders planı,24,diyaliz,1,Doğal Afetler,1,Doğal Sayılar,2,Drama,3,Duygu Maskesi,1,Duygular,1,dünya,1,Dünya'nın dönüşü,1,Dünya'nın Yapısı,1,ebeveyn,1,Eğitim,37,Eğitsel Oyunlar,3,Ekvator,1,empati,1,endüstri 4.0,1,Eşlik,1,Fare Yuvası,1,Fen Bilimleri,8,Fermantasyon Deneyi,1,g harfi,1,g sesi,1,gaz birikimi,1,Geometrik Cisimler,1,geri dönüşüm,2,geri dönüşüm etkinlikleri,1,geri dönüşüm konusu,1,gökyüzü,1,Görsel Sanatlar,1,h harfi,1,h sesi,1,harf,1,harf küpü,1,harf küpü materyali,1,harf öğretimi,5,hayat,1,hayat bilgisi,4,Hayata Dair,1,Hayata Dair Sözler,1,hece,1,Hece Küpü,1,hece küpü materyali,1,huzur,2,hüzün,1,ı harfi,1,ı sesi,1,ışık yılı,1,İlk Okuma Yazma,5,kanser,1,Kara delik,1,Karışım,1,Karışımlar,1,kütle,1,Levhalar,1,Maddenin Halleri,1,Maddeyi Niteleyen Özellikler,1,Mantar,1,Matematik,11,materyal,13,materyal tasarım,8,Mayalanma,1,meditasyon,1,merkez,1,Mevsimler,1,mutluluk,2,nasıl olmalı,1,Nasıl Oluşur?,1,newton,1,Onluk,1,Onluk Birlik,1,ot,2,Oyun,3,Oyun Öğretimi,3,Oyun Örnekleri,3,Örüntü ve Süslemeler,1,p harfi,1,p sesi,1,Paket Oyunu,1,Pangea,1,Petrol,1,petrolün önemi,1,rahatlama,1,robot,1,robotlar,1,Rüzgarlar,1,Saf Madde,1,Saf Madde ve Karışım,1,Saf Madde ve Karışımlar,1,Sağlık,3,sağlıklı hayat,1,sanayi,3,Ses,1,ses kirliliği,1,ses öğretimi,5,Ses Şiddeti,1,Ses Teknolojileri,1,Ses Titreşimleri,1,Sesin İşitmedeki Rolü,1,spiral,1,Susuzluk,1,şifalı bitkiler,1,şifalı otlar,1,Takvim,1,Takvim Materyali,1,taş,1,tedavi,3,teknoloji,2,Toplama,1,Trafik Güvenliği,1,Trafik Işıkları,1,Trafik Levhaları,1,Trafik Maketi,1,Tsunami,1,Türkçe,2,Uzamsal İlişkiler,1,uzay,2,uzay boşluğu,1,uzayda zaman,1,Uzunlukları ölçme,1,Varlıkların Hareket Özellikleri,1,yapay zeka,2,Yaşam,2,yer çekimi,1,yıldız,1,yıldız sistemi,1,z harfi,1,z sesi,1,zaman bükülmesi,1,Zaman ölçme,1,
ltr
item
Bilgibirlik: 1. Sınıf P Sesi Öğretimi Ders Planı
1. Sınıf P Sesi Öğretimi Ders Planı
"P-p" sesini 1. sınıf öğrencileriyle birlikte materyaller yardımıyla eğlenceli bir şekilde öğrendik.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUB1nrkOSwxQMT3REEIZmMOBPFUbtZIsG2hDM0t63VpOiXJ2efyfzQNgBDiFyTNN5GgHW43OAoh-kFaKvi-f0My-xrY9kuVOiS4heomc67dFchig4klCCtUFzJAgoypoc0lbnfm6hs0JXo/s1600/1.+S%25C4%25B1n%25C4%25B1f+P+Sesi+%25C3%2596%25C4%259Fretimi+Ders+Plan%25C4%25B1.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUB1nrkOSwxQMT3REEIZmMOBPFUbtZIsG2hDM0t63VpOiXJ2efyfzQNgBDiFyTNN5GgHW43OAoh-kFaKvi-f0My-xrY9kuVOiS4heomc67dFchig4klCCtUFzJAgoypoc0lbnfm6hs0JXo/s72-c/1.+S%25C4%25B1n%25C4%25B1f+P+Sesi+%25C3%2596%25C4%259Fretimi+Ders+Plan%25C4%25B1.png
Bilgibirlik
https://yasamadairar.blogspot.com/2019/03/p-sesi-ogretimi-ders-plani.html
https://yasamadairar.blogspot.com/
https://yasamadairar.blogspot.com/
https://yasamadairar.blogspot.com/2019/03/p-sesi-ogretimi-ders-plani.html
true
9222046224268905795
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Devamı Reply İptal Delete By Ana Sayfa PAGES YAYINLAR View All BENZER YAYINLAR ETİKET ARCHIVE SEARCH ALL POSTS İsteğinizle eşleşen bir yayın bulunamadı Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy